HDS ZAMP glazbeni partner Summita kulturnih i kreativnih industrija

HDS ZAMP partner je nadolazećeg Summita kulturnih i kreativnih industrija koji će se, u organizaciji Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija (HKKKKI) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, 21. i 22. svibnja 2015.

U dva dana Summita, brojne panel diskusije i izlaganja bavit će se perspektivom i potencijalima kulturnih i kreativnih industrija, a bit će predstavljeni i prvi rezultati nacionalne studije mapiranja kreativnih industrija koju je proveo Ekonomski institut u Zagrebu.

„Namjera nam je skrenuti pozornost političara i šire javnosti na specifičnost poziva i zanimanja kreativac, bio on glazbeni, filmski ili bilo koji drugi. Njihova egzistencija uvelike ovisi o sustavu intelektualnog vlasništva i autorskih prava.  Kršenjem i nepoštivanjem tih civilizacijskih stupova posredno se nepovoljno utječe i na gospodarski rast i razvoj. To je jedan od razloga zbog kojeg smo se pridružili Summitu“, izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a pod čijim će se moderiranjem prvog dana Summita održati panel „Izazovi digitalnog doba“. U raspravi o korištenju kreativnog sadržaja na Internetu i koristi koju od toga imaju sami tvorci sadržaja sudjelovat će Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Siniša Hančić, urednik fotografije Styria Media International za Hrvatsku, Nikica Škunca, direktor Novih medija na Novoj TV i Marko Jurić, viši asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Panelu će prethoditi Marčecovo uvodno izlaganje pod nazivom „Sustav zaštite intelektualnog vlasništva - jamstvo efikasnijem ulaganju i povećanju dodane vrijednosti“.

Drugi dan Summita rezerviran je, između ostalog, i za Dodjelu nagrada za kreativnost i inovativnost koju će ozvučiti nastupi talentiranih mladih autor(ic)a i glazbenika: Doris Karamatić na harfi, kantautorica Irena Žilić, akustični duo Auguste te virtuozni Filip Novosel koji donosi nesvakidašnju kombinaciju tambure i jazza.

HDS ZAMP je pokrovitelj i zadnjeg, najopuštenijeg zbivanja na Summitu - Kreativnog partyja u lobbyju pored tobogana MSU-a. Odličan provod jamče Željka At Ease Trio (Željka Veverec, Toni Starešinić, Janko Novoselić) uz posebnog gosta, saksofonista Igora Geržinu.

Više informacija i obrazac za prijavu za sudjelovanje potražite na www.summit.hkkkki.eu