Održan INTRO u Zagrebu

Edukativna radionica INTRO za mlade glazbenike održana je u utorak u zagrebačkoj Pivani. Uz sudjelovanje djelatnika HDS ZAMP-a i Siniše Bizovića iz diskografske kuće Spona, mladim su glazbenicima svoja iskustva predstavili i Nenad Borgudan, gitarist i autor pjesama grupe Detour te Branimir Čubrilo iz benda RadioAktiv.

Mladi autori, ali i oni nešto stariji, na praktičnim su primjerima, „od sobe do stagea“, saznali brojne informacije o situacijama u kojima se nađe jedan mladi bend – od prvih susreta sa sustavom kolektivne zaštite, prvih organizacija koncerata, radijskih i televizijskih emitiranja, kontakata s diskografima, publisherima itd.

Nenad Borgudan i Branimir Čubrilo pričali su o funkcioniranju svojih bendovima, kako izgledaju probe Detoura i RadioAktiva te kako razmišljaju o važnosti autorskih prava. Sudionici INTROa dotakli su se i budućnosti diskografije, a komentirajući rad HDS ZAMP-a, Nenad Borgudan ohrabrio je svoje mlađe kolege na pristupanje HDS ZAMP-u poručivši im kako je riječ o sustavu koji funkcionira u interesu autora, na čemu im zavide ostali iz regije.

Nakon radionice, tulum se nastavio u Pivani uz koncert povodom 10 godina Spone, a nastupili su Dosh Lee, Tomislav Goluban, Vikend Revolucija, Bender i Sebastian Doe.

INTRO se nastavlja u četvrtak, 16.4., u Sisku, a sljedeći tjedan seli se na Jadran: 24. travnja na rasporedu je Circus (Split) dok će se radionica u Zadru održati 25. travnja na Zadarskoj gitarijadi.