x

Audio inženjeri, producenti i aranžeri na INTRO radionici

Edukativna radionica INTRO u organizaciji HDS ZAMP-a održana je u Zagrebu, 29. ožujka, isključivo za polaznike MPA - Akademije glazbene produkcije. Budući audio inženjeri, producenti, aranžeri i brojni glazbenici sa zanimanjem su pratili prezentaciju djelatnika HDS ZAMP-a koja im je prikazala glazbenički put, "od sobe do stagea".

U svim fazama djelovanja nekog benda pojavljuje se pitanje autorstva i autorskih prava stoga je INTRO i ovog puta bio idealno mjesto za rješavanje svih pitanja i nedoumica: zašto i kad se treba javiti u ZAMP, što su zapravo HUZIP i ZAPRAF, čemu služe publisheri, kako se glazbenici trebaju postaviti prema organizatoru koncerta te koje su prednosti i mane DIY statusa u odnosu na suradnju ugovorenu s nakladničkom kućom.

Nakon izlaganja, na redu su došla i pitanja polaznika koje je najviše zanimao digitalni segment ostvarivanja prava - ostvaruju li autori svoja prava od streaminga, na koji način monetizirati svoju glazbu online i kakva je perspektiva autora u digitalnom okruženju. Posebno je istaknut i problem tzv. "prijenosa vrijednosti" oko kojeg su se nedavno ujedinili europski autori i čije bi rješavanje značilo pravedniju raspodjelu naknada od kreativnog rada na Internetu.

Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i u budućnosti će nastaviti s edukacijama poput ove - javite nam se ukoliko želite radionicu INTRO i za polaznike vaše ustanove!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.