x

Najava: radionica INTRO otkriva kako funkcionira glazbena industrija

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, edukativna radionica INTRO održat će se u četvrtak, 29. ožujka, u dvorani HDS-a (Berislavićeva 9, Zagreb) s početkom u 19 sati. Namijenjena mladim autorima i glazbenicima, radionica, uz uvid u glazbenu industriju, objašnjava sustav ostvarivanja autorskih prava u Hrvatskoj i svijetu.

Radionica je zamišljena na način da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prati razvoj mladog autora ili autorskog benda, od prvih probi u garaži preko nastupa u klubovima do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama. Naravno, u svim fazama djelovanja pojavljuje se pitanje autorstva i autorskih prava stoga se INTRO postavlja kao idealno mjesto za rješavanje svih pitanja i nedoumica: zašto i kad se treba javiti u ZAMP, što su zapravo HUZIP i ZAPRAF, čemu služe publisheri, kako se glazbenici trebaju postaviti prema organizatoru koncerta te koje su prednosti i mane DIY statusa u odnosu na suradnju ugovorenu s nakladničkom kućom.

Uz izlaganja i prezentacije djelatnika HDS ZAMP-a iz odjela komunikacija i članstva, polaznici će dobiti osnovne informacije i uvid u osnovne strukture glazbene industrije kao i udruge koje ostvaruju kolektivna prava i način na koji to rade. Nakon izlaganja predviđeno je i vrijeme za pitanja zainteresiranih iz publike.

Polaznici ovog izdanja radionice bit će studenti MPA- Akademije glazbene produkciju, no ograničeni broj mjesta slobodan je i za ostale zainteresirane, uz prethodnu najavu na press@hds.hr najkasnije do četvrtka u 14 sati!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.