x

Radionica INTRO HDS ZAMP-a na ovogodišnjoj Kulturaljci

HDS ZAMP partner je ovogodišnjeg festivala Kulturaljka, a edukativna radionica INTRO održat će se 15. ožujka u klubu Azimut, u sklopu ovog šibenskog festivala koji je osvojio potporu iz fonda BTL Hrvatskog društva skladatelja.

Radionica je zamišljena tako da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prati razvoj i karijeru mladog autora ili autorskog benda: od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama, publisherima itd. Posebna je pozornost posvećena upoznavanju sustava kolektivne zaštite autorskih prava s kojim se glazbenik susreće u svim fazama svog djelovanja. Na radionici će se moći doznati kako se ostvaruje zarada od televizijskih i radijskih emitiranja pjesama, što su točno „mala“, „mehanička“ i „sync“ prava, kako se postaviti prilikom pregovaranja s izdavačem, što je sa zaradom od glazbe na digitalnom servisima i čuti za različite izazove s kojima se susreću glazbenici u Hrvatskoj 2018. Uz predstavnike HDS ZAMP-a, Milana Majerović-Stilinovića, voditelja komunikacija i Tajane Ozmec, voditeljica odjela članstva, na radionici će sudjelovati i Ante Prgin, šibenski autor i frontman funky post-rock banda Magul koji će podijeliti svoja iskustva iz glazbeničke karijere.

INTRO je dio kulturno-edukativnog programa ovogodišnje manifestacije Kulturaljka 2018. Službeni početak je već u četvrtak 8. ožujka, otvorenjem izložbe „Klubovi jutro poslije“, a događanja traju sve do zadnjeg petka u mjesecu kad je na rasporedu veliki koncert pod Hangarom na kojem će nastupiti Jinxi, Kries, Kandžija i Gole žene i šibenski autorski bend Rhea.

Više saznajte na www.kulturaljka.com

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.