x

Održan INTRO u sklopu Špancirfesta

U Varaždinu je, u sklopu Špancirfesta, u nedjelju održana edukativna radionica INTRO namijenjena mladim glazbenicima i autorima.

Uz djelatnike HDS ZAMP-a, na radionici je sudjelovao i Nenad Borgudan, gitarist, pjevač i autor grupe Detour koja je tog dana nastupala na ovom varaždinskom festivalu. Zajedno su zainteresiranima predstavili sustav kolektivne zaštite autorskih prava, kao i brojne druge segmente glazbene industrije s kojima se tijekom svog djelovanja susreće jedan mladi bend.

Varaždinski polaznici radionice mogli su tako saznati kako organizirati vlastiti demo koncert, što su "mala", a što "mehanička" prava, kako pregovarati s publisherima i koliko autorske naknade donosi emitiranje na radiju i televiziji. Nenad Borgudan podijelio je i nekoliko savjeta svojim mlađim kolegama koje tek kreću na putovanje kroz labirint glazbene industrije.

Radionica INTRO dio je suradnje Hrvatskog društva skladatelja i Španirfesta - podsjetimo, u zajedničkoj organizaciji ove su godine održani i koncerti Sare Renar, Markiza i Gatuza. INTRO ide dalje, narednih mjeseci posjetit ćemo i ostale hrvatske gradove...

Foto: Špancirfest FB

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.