x

Radionica INTRO na Špancirfestu

HDS ZAMP u suradnji sa Špancirfestom organizira radionicu INTRO koja će se održati u Varaždinu, u nedjelju, 30. kolovoza, u 17 sati (adresa: A. Šenoe 15, nasuprot Gradske tržnice).

Radionice su zamišljene na način da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prate razvoj i karijeru mladog autora ili autorskog benda: od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama, publisherima itd. Posebna je pozornost posvećena upoznavanju sustava kolektivne zaštite autorskih prava s kojim se glazbenik susreće u svim fazama svog djelovanja.

Na radionici ćete doznati kako ostvariti zaradu od radijskih emitiranja pjesama, što su točno „mala“, „mehanička“ i „sync“ prava, kako se postaviti prilikom pregovaranja s izdavačem i čuti za različite izazove s kojima se susreću glazbenici u Hrvatskoj 2015.

Uz predstavnike HDS ZAMP-a, na radionici će sudjelovati i Nenad Borgudan, autor, pjevač i gitarist grupe Detour koji će podijeliti svoja iskustva iz dugogodišnje glazbeničke karijere.

Ulaz na radionicu je besplatan – dobro nam došli!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.