x

Održane INTRO radionice u Šibeniku, Splitu i Zadru

U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i stručne službe ZAMP, edukativne radionice INTRO namijenjene mladim autorima i glazbenicima proteklog su vikenda održane u tri dalmatinska grada, Šibeniku, Splitu i Zadru.

Brojni mladi glazbenici, prisustvovali su radionicama na kojima su im djelatnici HDS ZAMP-a na praktičnim primjerima, "od sobe do stagea", predstavili evoluciju jednog benda i izazove koji ih čekaju u labirintu glazbene industrije. Na „dalmatinskoj turneji“ INTRO radionica pričalo se tako o razlici između autorskih i izvođačkih prava, organizaciji i prijavljivanju koncerata, ugovorima s diskografskim kućama, aranžerskim udjelima, a polaznici su saznali i detalje o autorskim naknadama s digitalnih servisa poput Deezera, Google Play Musica i YouTubea.

Radionicama su pristustvovali i iskusni glazbenici koji su svojim mlađim kolegama podijelili savjete i odgovore na praktična pitanja – u Šibeniku su tako gostovali Danijel Lasan Zorobabel iz Klape Godimenti i Ante Prgin (L'Kok), a u Splitu Saša Antić iz TBF-a i Korado Vidulin iz Radio Aktiva.

S ovim radionicama završen je aktualni ciklus INTRO radionica koje su u posljednjih dva mjeseca, uz Šibenik, Split i Zadar, posjetile Zagreb, Sisak i Rijeku. Radionicama je ukupno prisustvovalo preko 200 mladih glazbenika, a mnogi od njih su, nakon odslušanih radionica, pristupili su sustavu kolektivne zaštite autorskih prava. To konkretno znači da su HDS ZAMP-u dali punomoć i svoje podatke o računu na kojem će im se u budućnosti isplaćivati autorska naknada.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.