x

Održan INTRO u Zagrebu

Edukativna radionica INTRO za mlade glazbenike održana je u utorak u zagrebačkoj Pivani. Uz sudjelovanje djelatnika HDS ZAMP-a i Siniše Bizovića iz diskografske kuće Spona, mladim su glazbenicima svoja iskustva predstavili i Nenad Borgudan, gitarist i autor pjesama grupe Detour te Branimir Čubrilo iz benda RadioAktiv.

Mladi autori, ali i oni nešto stariji, na praktičnim su primjerima, „od sobe do stagea“, saznali brojne informacije o situacijama u kojima se nađe jedan mladi bend – od prvih susreta sa sustavom kolektivne zaštite, prvih organizacija koncerata, radijskih i televizijskih emitiranja, kontakata s diskografima, publisherima itd.

Nenad Borgudan i Branimir Čubrilo pričali su o funkcioniranju svojih bendovima, kako izgledaju probe Detoura i RadioAktiva te kako razmišljaju o važnosti autorskih prava. Sudionici INTROa dotakli su se i budućnosti diskografije, a komentirajući rad HDS ZAMP-a, Nenad Borgudan ohrabrio je svoje mlađe kolege na pristupanje HDS ZAMP-u poručivši im kako je riječ o sustavu koji funkcionira u interesu autora, na čemu im zavide ostali iz regije.

Nakon radionice, tulum se nastavio u Pivani uz koncert povodom 10 godina Spone, a nastupili su Dosh Lee, Tomislav Goluban, Vikend Revolucija, Bender i Sebastian Doe.

INTRO se nastavlja u četvrtak, 16.4., u Sisku, a sljedeći tjedan seli se na Jadran: 24. travnja na rasporedu je Circus (Split) dok će se radionica u Zadru održati 25. travnja na Zadarskoj gitarijadi.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.