Proslava 100-te izvedbe predstave „Od tišine do glazbe“ uz podršku HDS ZAMP-a

HDS ZAMP je prošle godine partnerski podržao projekt Teatra Erato, predstavu „Od tišine do glazbe“. Riječ je o predstavi slovenskih autora Jure Ivanušića i Marka Vezovišeka čiju je priču o povijesnom razvoju glazbe glumac i producent Ivan Đuričić, dramaturški obradio i prilagodio za predstavljanje hrvatskoj publici. Predstava je u prvoj godini partnerstva HDS ZAMP-a i Teatra Erato na kazališnim daskama diljem zemlje doživjela 65 izvedbi te ju je pogledalo više od 7000 ljudi!

 Glazba je srž onoga čime se Hrvatsko društvo skladatelja i njegova Stručna služba ZAMP bavi 365 dana u godini. Upravo je to poveznica s ovim projektom u čijem je središtu pozornosti glazba, ali i njezin utjecaj na ljudsku svakodnevicu. Predstavu podržavamo medijski i financijski i jako nam je drago da ju je već pogledalo toliko ljudi. Njezina 100-ta izvedba posebna je prigoda za proslavu ove uspješne suradnje, ali i poziv onima koji je još nisu pogledali, da to svakako učine“, rekao je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a uoči ekskluzivne izvedbe u Vinylu.

Ivan Đuričić, kojem će se samo za ovu prigodu pridružiti i Saša Miočić i Domagoj Mokrović, glazbenici u čijim rukama instrumenti tijekom predstave pričaju „svoju stranu priče“, kazao je kako „Ljudi kroz glazbu pokušavaju izraziti svoja stanja, emocije i doživljaj svijeta oko sebe. S druge strane, umjetnost bez publike nema smisla, a najljepše u svemu je to da glazba ne poznaje granice. Ni jezične, ni nacionalne, ni vjerske… Ona je univerzalna. Hvala HDS ZAMP-u što je dao svoj doprinos uspjehu ove predstave. Sretni smo što ona nastavlja svoj životu u još jednoj sezoni“.

Pridružite nam se u Vinylu 17. ožujka 2019. s početkom u 18 sati i proslavite s nama ovaj lijepi jubilej!
Sve redovne i pridružene članove Hrvatskog društva skladatelja kao i djelatnike medija koji žele popratiti proslavu 100-te izvedbe predstave pozivamo da se jave na mail press@hds.hr do 15. ožujka u 12 sati, kako bismo im na vrijeme mogli rezervirati mjesta. 

Službena Facebook stranica „Od tišine do glazbe“: https://www.facebook.com/OdTisineDoGlazbe/