Radionica INTRO HDS ZAMP-a na ovogodišnjoj Kulturaljci

HDS ZAMP partner je ovogodišnjeg festivala Kulturaljka, a edukativna radionica INTRO održat će se 15. ožujka u klubu Azimut, u sklopu ovog šibenskog festivala koji je osvojio potporu iz fonda BTL Hrvatskog društva skladatelja.

Radionica je zamišljena tako da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prati razvoj i karijeru mladog autora ili autorskog benda: od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama, publisherima itd. Posebna je pozornost posvećena upoznavanju sustava kolektivne zaštite autorskih prava s kojim se glazbenik susreće u svim fazama svog djelovanja. Na radionici će se moći doznati kako se ostvaruje zarada od televizijskih i radijskih emitiranja pjesama, što su točno „mala“, „mehanička“ i „sync“ prava, kako se postaviti prilikom pregovaranja s izdavačem, što je sa zaradom od glazbe na digitalnom servisima i čuti za različite izazove s kojima se susreću glazbenici u Hrvatskoj 2018. Uz predstavnike HDS ZAMP-a, Milana Majerović-Stilinovića, voditelja komunikacija i Tajane Ozmec, voditeljica odjela članstva, na radionici će sudjelovati i Ante Prgin, šibenski autor i frontman funky post-rock banda Magul koji će podijeliti svoja iskustva iz glazbeničke karijere.

INTRO je dio kulturno-edukativnog programa ovogodišnje manifestacije Kulturaljka 2018. Službeni početak je već u četvrtak 8. ožujka, otvorenjem izložbe „Klubovi jutro poslije“, a događanja traju sve do zadnjeg petka u mjesecu kad je na rasporedu veliki koncert pod Hangarom na kojem će nastupiti Jinxi, Kries, Kandžija i Gole žene i šibenski autorski bend Rhea.

Više saznajte na www.kulturaljka.com