AUTORICA! - Željka Veverec: „Glazba je moje utočište, moja priča“

Željka Veverec svestrana je autorica, glazbenica i umjetnica. Pjevačica je benda „Mangroove“, ali djeluje i samostalno pod umjetničkim imenom Je Veux što na francuskom znači Želim (čita se upravo tako da označuje Željkine inicijale Ž.V.). Pod ovim imenom Željka priča svoju glazbenu priču i to radi iskreno i autentično.

U emisiji „Autorica“ na CMC TV-u osvrnula se na svoje početke bavljenja glazbom i neke prijelomne trenutke u kojima je osvijestila „impuls“ koji ju je na to potaknuo. Dotaknula se i glazbene suradnje sa suprugom Tonijem Starešinićem, te otkrila kako su oboje, od samog početka njihova poznanstva, željeli stvarati autorsku glazbu. Tijekom karijere mnogo je puta nastupala i pred inozemnom publikom koja nije razumjela tekstove njezinih pjesama, no ipak se, kako kaže, dogodila „kemija“, jer su ljudi prepoznali iskrenu emociju i interpretaciju. Upravo je u tome vrijednost glazbe.

Kad govori o položaju žena na glazbenoj sceni, Željka kaže da samim time što žene imaju specifično, žensko iskustvo, drugačije su od muškaraca. „Ako pričamo o ženama u društvu, možemo govoriti i o položaju žena u društvu općenito, odnosno o bilo kojem zanimanju.“ Priželjkuje da, osim onog emocionalnog, postoji i "mjerljivi uspjeh" - da "onoliko koliko radiš, toliko i zaradiš.“. Za kraj je iz svog autorskog opusa izdvojila jednu najdražu pjesmu.

Je Veux službena stranica

 

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q **