AUTORICA!: Ines Prajo i Arjana Kunštek: "Dobra pjesma je dobra pjesma, bez obzira tko ju je napisao"

U projektu "Autorica" na CMC Televiziji ugostili smo i vrlo uspješne autorice iz Rijeke Ines Prajo i Arjanu Kunštek koje već godinama stvarajući hitove surađuju s brojnima imenima hrvatske glazbene scene: Prljavo kazalište, Massimo, Vlado Klember, Colonia, Jelena Radan... Odnedavno postoji i ideja da se njihov hit "Odjednom ti" uvrsti u udžbenik hrvatskog jezika kao primjer poezije koja je primijenjena u pop kulturi. No, ono što je njima najvažnije jesu njihove pjesme. "Svaka pjesma nam je važna i bitno nam je da ostavi trag u ljudima", kažu u emisiji dodajući da upravo taj trag u ljudima smatraju svojim uspjehom.

Ove izuzetno priznate autorice poručuju i da je "odavno stvoren mit o njihovu poslu kao nekoj vrsti muškog posla te da je vrijeme da se ti mitovi polako počnu razbijati". Razlog je smatraju možda bio i u tome što su se i u ovom poslu žene ranije nekako prešutno uvijek vezivale uz nekog muškarca, pa je uvijek ispadalo da su žene vođene". Isto tako, dio problema ne samo u umjetnosti nego i šire, smatraju, "leži u činjenici da žene nisu na pozicijama na kojima se donose odluke".

"Ako je dobra pjesma, dobra pjesma zar je važno je li ju napisao muškarac ili žena? Ako je knjiga dobra, zar je važno je li ju napisao muškarac ili žena?", kažu i dodaju da im je zato žao što živimo u društvu u kojem se žene kao autorice trebaju posebno isticati.  

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q **