AUTORICA!: Lela Kaplowitz: "Uspjeh je stanje duha"

S cijenjenom hrvatskom jazz vokalisticom i autoricom Lelom Kaplowitz razgovarali smo u sklopu projekta "Autorica". Otkrila nam je kako još od djetinjstva stvara i osjeća poziv da se ostvari kao glazbenica i autorica. Ova osebujna glazbenica koja u svojim djelima promiče pozitivnost, ljubav i duhovnost zapravo inspiraciju nalazi u prirodi pa i upravo u momentima samoće i povezanosti s prirodom najbolje stvara. Međutim, Lela svakako za bolju produktivnost preporuča i redovito pisanje jutarnjih stranica, koje i sama prakticira.

"Uspjeh je stanje duha - zadovoljstvo i ispunjenost. Poanta je da se baviš onim što voliš i već to je zapravo uspjeh", poručuje ova svjetski priznata jazz glazbenica koja je nedavno u Carnegie Hallu promovirala svoj album "The One" kojeg je objavila u suradnji s izdavačkom kućom Parma Recordings. Važno joj je i obiteljska povezanost. Obiteljski glazbeni trio Kaplowitz, koji uz nju čine i suprug Joe i kćer Lucia, izvor su posebne sreće: "Nema veće sreće nego kad se doma muzicira, kada se pripremamo za neke koncerte i projekte, kad svi zajedno uživamo i guštamo. To je za mene veliki uspjeh jer je to vrijeme zajednički provedeno u stvaranju nečeg novog, nečeg što nam svima predstavlja užitak".

Nas veseli što je Lela Kaplowitz i ovaj naš projekt prepoznala kao nešto pozitivno, lijepo i potrebno: "Susret nas žena na startu ovog projekta otvorio mi je jedan novi svijet. Nadam se da ćemo se i dalje nastaviti tako družiti i poticati jedna drugu jer bez te uzajamne podrške nećemo moći toliko puno napraviti koliko zaista možemo". Uz to, otkrila nam je da je već na predstavljanju ovog projekta dobila nekoliko sjajnih ideja za suradnje u budućnosti te s kojim je glazbenicama već imala lijepe suradnje, a koje u budućnosti priželjkuje.

Uživajte u ovoj lijepoj priči Lele Kaplowitz.

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 

a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q **