AUTOGRAM: Mary May: „Glazba je za mene istina“

Gošća našeg „Autograma“ na CMC TVu u tjednu od 29. travnja do 5. svibnja 2019. bila je Mary May, zagrebačka kantautorica. Njezin zapaženi debitantski album "Things You Can't Put Your Finger On“ objavljen prošle godine, bio je nominiran za 26. Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe".

Mary May je završila srednju glazbenu školu u kojoj je svirala violinu, no po njezinom završetku upisala je psihologiju te je u tom periodu glazbu nekako ostavila po strani. No, iako je bila po strani, uvijek je bila dio nje i samo je čekala pravi trenutak da izađe i pokaže se u svoj svojoj punini. Kada je taj trenutak došao, Mary May je napravila i svoju prvu pjesmu – „Softest Tune“. To je ujedno bio i njezin prvi službeno objavljeni singl kojim se predstavila javnosti u travnju prošle godine. U intervjuu nam je govorila o albumu, suradnji i doprinosu koji je na njemu dao producent Mark Mrakovčić, te o važnosti zaštite njezinih autorskih prava.

Za Mary May glazba je istina. Detaljnije ju opisuje ovako: „Moja glazba je blues, folk, americana, nekad mračna, nekad vesela... A nekad dok je vesela priča o nečem jako tužnom. Možda te malo zna iznenaditi. Dođe ti onako iza leđa i... potapša te po ramenu“.

Mary May inspiraciju pronalazi u svakodnevnim životnim iskustvima. Što konkretno u njezinom slučaju može biti okidač da na koncu pjesma jednostavno „probije van“, pogledajte ovdje:

Mary May u 60 sekundi

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE