AUTOGRAM: Irena Žilić: "Glazba je alat za oblikovanje vlastite kreativnosti"

Kantautorica Irena Žilić rođena je 1987. godine. U ovom mini portretu pričala nam je o svom glazbenom putu na koji je krenula prije desetak godina i koji je iznjedrio dva autorska albuma – „Travelling“ (2014. godine) i „Haze“ (2017. godine). U listopadu prošle godine s bendom Morcheeba bila je na turneji u Velikoj Britaniji, a potom su u studenom nekoliko koncerata održali i u Italiji. Irena je talijanskoj publici predstavila drugi album „Haze“ koji je prošle godine bio nominiran i za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“.  Najavni singl s tog albuma bila je pjesma „The Moon“ o kojem je Irena pričala u „Autogramu“ na CMC TV-u i čiji spot gledamo na kraju emisije.

Kao kantautorica nedavno je dobila nagradu „Music pub“ u istoimenoj emisiji autora i voditelja Zlatka Turkija na Drugome programu Hrvatskoga radija. Gostovala je i na albumu „Echo Chamber“ grupe The Strange, sufinanciranom od strane Hrvatskog društva skladatelja iz fonda International kojim se podupiru projekti namijenjeni europskom i svjetskom tržištu.

U razgovoru s Irenom doznali smo može li živjeti od glazbe, kako zamišlja svoju karijeru u budućnosti, ali i zašto se uopće bavi glazbom i pisanjem pjesama.

„Jedna od lijepih stvari koje shvatiš kroz glazbu je to da te ljudi najčešće slušaju iz razloga ili zato što se poistovjećuju s tobom ili zato što je tvoja glazba u okvirima njihovog senzibiliteta.“, zaključila je Irena.

Tko je još sudjelovao u "Autogramu" pogledajte OVDJE

Irena Žilić u 60 sekundi:

 

Autogram gledajte na CMC Televiziji, od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.