3 najtraženija „Autograma“ u prošloj godini dali su Marko Kutlić, Silente i Vojko V

U rujnu 2018. godine HDS ZAMP je u suradnji sa CMC televizijom pokrenuo novi projekt, mini tv portrete naziva „Autogram“. Služba ZAMP i na ovaj način podržava i promovira mlade kreativce i bendove čije su pjesme već ostavile trag, te upoznaje javnost s nov(ij)om domaćom autorskom scenom. Neki od ovih mladih glazbenika već su ostvarili zapažene i uspješne inozemne turneje, dok drugi pak karijeru grade na domaćem terenu. 

„Autogrami“ koje nam daju svakog tjedna, zapravo su njihovi portreti i portreti glazbe koju stvaraju.  Uz njihova razmišljanja i stavove i o autorskom pravu, na kraju svake emisije izdvojen je video spot za onu pjesmu po kojoj su postali prepoznatljivi ili je ona „odskočila“ iz njihova dosadašnjeg opusa. Od početka emitiranja u „Autogramu“ je gostovalo 15 kantautor(ic)a i bendova, a u 2018. godini najgledaniji su bili glazbeni potpisi Marka Kutlića, braće Karamehmedović iz benda Silente i Vojka V.  

Tko je još sudjelovao u „Autogramu“ pogledajte OVDJE

Pozivamo vas da bacite oko na potpise mladih kreativaca koji na njima ostvaruju svoje snove, pričaju priče i kreiraju novi „soundtrack“ naših života. „Autogram“ gledajte na CMC televiziji svaki tjedan, od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati. 
Želite li pomoći da se portreti mladih autor(ic)a koji vam se sviđaju digitalno prošire i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu, slobodno ih podijelite koristeći #Autogram, svi ćemo vam biti zahvalni!

MARKO KUTLIĆ: "Smisao pjesme je ušuljati se u nečije srce i zagrliti ga"

MARKO KUTLIĆ rođen je 1995. godine, a svojim je vokalnim interpretacijama u kratkom roku osvojio srca slušatelja. U posljednje se vrijeme aktivnije posvetio autorskom radu pa se, osim kao kantautor, ostvaruje i kao autor pjesama kolega izvođača. U "Autogramu" nam je otkrio da je za njega smisao pjesme: "Ušuljati se u nečije srce i zagrliti ga". Što je još govorio o svojim glazbenim počecima i može li kao autor u Hrvatskoj živjeti od svojih honorara, pogledajte OVDJE.

TIBOR I SANIN (SILENTE): "OD glazbe se može žvjeti, 
ali se ne može živjeti BEZ nje"

Braća Karamehmedović, Tibor i Sanin, autorski su tandem koji piše pjesme za grupu Silente. Sanin je rođen 1987., a Tibor 1991. godine. „Autogram“ su nam dali uoči velikog koncerta u Domu sportova u studenom koji je ujedno bio promocija novog albuma „Malo magle, malo mjesečine“. U razgovoru smo doznali da je najbolji posao na svijetu za njih upravo bavljenje glazbom: „OD nje se može živjeti, ali se ne može živjeti BEZ nje“, rekao je Sanin. Koji ih trenutak u procesu stvaranja pjesama najviše veseli i fascinira? Kako su opisali svoj prvi nastup? Pogledajte OVDJE.

VOJKO V: "Glazba je ozbiljna igra"

Razgovor s Vojkom V, splitskim reperom i glazbenim producentom, vodili smo po završetku prvog solističkog koncerta održanog u Domu sportova u listopadu, koji je po mnogima proglašen koncertom desetljeća. Iako uživa u hip-hop glazbi kao ozbiljnoj igri, ipak smatra da "Nije pametno samo čekati inspiraciju jer je moguće da ona sama nikad ne dođe“. Nekad je svojim pjesmama želio „impresionirati curice“, zatim postati „najbolji reper na Balkanu“, a što želi danas? Ako ste mislili preskočiti ovaj „Autogram“, NE MOŽE! Evo linka.