Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Predstavnici hrvatskih kulturnih industrija sastali se s ministricom Dalić

Predstavnici Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija (HKKKKI), među kojima i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a, sastali su se s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martinom Dalić.

Predstavnici domaćih kulturnih industrija ministrici su iznijeli vizije i izazove pred kojima se nalaze domaći kreativci, glazbenici, filmaši, pisci, dizajneri. Ovaj sastanak novi je korak u namjeri poticanja razvoja KKI u Republici Hrvatskoj kojeg potpisuje čak 7 ministarstava.

Ministrici je predstavljen HKKKKI i njihovi napori u posljednje 4 godine, kao i problemi te potencijali KKI sektora u Hrvatskoj. Razmotrene su mogućnosti financiranja i podrške Klastera, uvrštavanje sektora KKI kod revizije strategije Pametnih specijalizacija te uključivanje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u izradu nacionalne strategije razvoja KKI kao i ostalih Ministarstava koja su neophodna za razvoj sektora.

Ministrica Dalić preuzela je na sebe obvezu sazivanja sastanka Ministara nekoliko Ministarstava kako bi zajedno s predstavnicima klastera kroz jedan konstruktivni radni sastanak razmotrili sve potrebe, mogućnosti i neophodnosti za razvoj sektora KKI kao i korake koje je neophodno poduzeti.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.