Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Slušaj hrvatsko: HRT obilježava Svjetski dan glazbe

Obilježavanju Svjetskog dana glazbe pridružila se Hrvatska radiotelevizija (HRT) akcijom pod naslovom "Slušam hrvatsko" u okviru koje će emitirati domaću glazbu na svojim trima nacionalnim radiopostajama – na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i na Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT –  HR 3), te na svih osam regionalnih radiopostaja diljem Hrvatske – na HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, na HRT – Radiju Knin, na HRT – Radiju Zadar, na HRT – Radiju Split, na HRT – Radiju Dubrovnik, na HRT – Radiju Sljeme i na HRT – Radiju Osijek.

„Prigoda je to da se promiče slušanje kvalitetnoga domaćeg glazbenog stvaralaštva od klasike do suvremene popularne glazbe“, ističe pokretač projekta obilježavanja Svjetskoga dana glazbe na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) i vršitelj dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Pula, Bruno Krajcar.

Republika Hrvatska priključit će se brojnim svjetskim državama u obilježavanju Svjetskoga dana glazbe besplatnim koncertima svojih glazbenika u više gradova. Ove se godine očekuju nastupi više od 300 izvođača od Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule do Šibenika.

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima te besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Na koncertima se susreće amaterska s profesionalnom glazbenom scenom u mnogim različitim glazbenim stilovima: rockom, džezom, klasičnom glazbom, etnom, hip-hopom i brojnim drugim stilovima. Svjetski dan glazbe obilježit će se brojnim prigodnim sadržajima, prilozima, reportažama i javljanjima i u emisijama Hrvatske televizije (HRT – HTV) te na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr. Svi radijski i televizijski programi Hrvatske radiotelevizije mogu će se pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi posvuda u svijetu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.