Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a - 26.4.

Pod motom "Putovanje pjesme od njezina nastanka do autorskog honorara", u zagrebačkoj poslovnici stručne službe ZAMP, Heinzelova 62a (2. kat), 26. travnja u 11 sati, održat će se Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a.

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, 26.4., svi zainteresirani imat će priliku za upoznavanje s radom stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i sustavom kolektivne zaštite autorskih muzičkih prava.

Nakon prošlogodišnjeg susreta koji je privukao brojne zainteresirane autore i glazbenike, među kojima i mlade studente Muzičke akademije Zagreb te predstavnike medija, i ove će godine svi posjetitelji upoznati strukturu ZAMP-a i saznati kako izgleda "putovanje" jedne pjesme - od prve prijave u Odjelu članstva preko Sektora za javno priopćavanje koji registrira njeno javno izvođenje, pa sve do Sektora dokumentacije i distribucije koji temeljem prikupljenih podataka obračunava autorsku naknadu i isplaćuje je na račune autora.

Želite li doznati kako pjesme zarađuju, o čemu ovise honorari autora i što zapravo radi HDS ZAMP, ovo je događaj za vas!

Radi kvalitetnije organizacije događaja, prijave za sudjelovanje primaju se do 24.4. u 12.00 sati na e-mail press@hds.hr


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.