Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Newsletter - travanj 2017.

 

HDS ZAMP domaćin regionalne konferencije autorskih društava

U zajedničkoj organizaciji Svjetske konfederacije društava autora i skladatelja CISAC i HDS ZAMP-a, u Zagrebu je održana regionalna konferencija organizacija za kolektivno ostvarivanje prava i njihovih regulatornih tijela. Tom prilikom ugostili smo i Gadija Orona, generalnog direktora CISAC-a, koji je u intervjuu za Večernji list pozvao na zaštitu i poštivanje autorskih prava.

Obavijest autorima - porezna reforma 2017.

Najnovija porezna reforma zakonskim je izmjenama i dopunama obuhvatila i autorske honorare koji su dosad bili oslobođeni plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Sada je takva praksa ukinuta. Više saznajte OVDJE.

Održano prvo u nizu predavanja "Iz prve ruke"

"Iz prve ruke" naziv je nove serije predavanja u organizaciji HDS ZAMP-a, a tema glazbenog publishinga privukla je velik broj zainteresiranih autora i glazbenika. Tomo in der Mühlen (IDM Music) i Miro Tabak (Cantus) podijelili su svoja iskustva iz prakse, a pitanja iz publike nije manjkalo... Više na linku.

Rubrike: Moja pjesma i sinkOpa

Nastavljamo s našim redovnim predstavljanjima autora i njihovog stvaralaštva - emisija Moja pjesma u ožujku je otkrila je priče iza hitova "Blago onom tko te ima" i "Da te mogu pismom zvati", a rubrika sinkOpa ugostila je Irenu Žilić i Andreja Babića.

Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a - 26.4.

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, 26. travnja, HDS ZAMP i ove će godine otvoriti vrata svoje poslovnice u Heinzelovoj 62A (2. kat), od 10 sati svima zainteresiranima i upoznati ih sa svojim radom i sustavom kolektivne zaštite. Broj mjesta je ograničen - molimo da svoj dolazak potvrdite na press@hds.hr

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.