Pridružite nam se

Hrvatsko društvo skladatelja već više od pola stoljeća ostvaruje interese glazbenih autora na području naše države, a temeljem ugovora s nizom stranih autorskih društava i u svijetu.

Opunomoćite li HDS ZAMP da ostvaruje vaša mala i mehanička prava, postajete pridruženim članom našeg Društva: moderno organizirane i opremljene strukovne udruge koja okuplja više od 9000 pridruženih članova od čega više od 360 redovnih. Na taj način dolazite u mogućnost da evidentirate izvedbe i emitiranja svojih djela, te da za to dobijete autorski honorar koji vam kao nosiocu autorskog prava po zakonu i pripada. Pridružite nam se i postanite našim članom! 

Ukoliko opunomoćite HDS ZAMP da ostvaruje vaša mala i mehanička prava postajete pridruženim članom Hrvatskog društva skladatelja.

U okviru te punomoći HDS ZAMP će:

  • davati odobrenja za javno korištenje (izvedba i priopćavanje) vaših djela;
  • propisivati odnosno ugovarati visinu autorskih naknada, vršiti njihovu naplatu, propisivati način raspodjele ukupno prikupljenih sredstava te obavljati njihovu raspodjelu;
  • pokretati sudske i druge postupke u svrhu kolektivnog ostvarivanja prava;
  • obavljati sve druge poslove vezane uz kolektivno ostvarivanje i zaštitu vaših autorskih prava.

Uz popunjeni Obrazac punomoći pošaljite nam i popunjenu Izjavu o poreznom statusu, s obzirom na PDV, bez koje ne možemo vršiti isplate autorskih honorara. Također, da bi se punomoć administrirala potrebno je prijaviti djela.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.